ATK-palvelu Rauma

ATK-palvelu Rauma ajo-ohje

etusivu
palvelut
yhteystiedot
O365

 

 

 

 

 

 

 


 

Microsoft O365 -pilvipalvelut

 

Nykyaikainen toimistoinfra

 

Office 365 mahdollistaa nykyaikaisen ajasta ja paikasta riippumattoman toimistoinfran. Pääset sähköposteihisi ja tiedostoihisi mistä vain ja milloin vain. Perinteisen omissa tiloissa olevan tiedostopalvelimen käytön voi unohtaa etkä enää sen vuoksi tarvitse vpn-yhteyttä toimistollesi. Tietosi ovat turvassa pivessä ja halutessasi lisäturvaa saadaksesi voit käyttää kirjautumisessa kaksivaiheista eli vahvaa tunnistautumista.

 

Exchange-sähköposti

 

Pidä sähköpostisi ja kalenterisi synkronoituna eri päätelaitteiden kesken. Jaa kalenterisi muille ja ota käyttöön jaettuja laatikoita, joista ei makseta lisenssimaksua. O365-pilvipalveluiden käyttöönotto aloitetaan yleensä ottamalla Exchange-sähköposti käyttöön. Siitä on hyvä lähteä laajentamaan käyttöä esim. OneDriveen.

 

OneDrive

 

OneDriveä käytetään vähän samaan tapaan kuin tiedostopalvelimen kotihakemistoa. OneDrive on erinomainen ratkaisu henkilökohtaisten työtiedostojen säilytyspaikkana. Voit tarvittaessa myös jakaa OneDrive-tiedostojasi muille. Pääset tiedostoihisi käsiksi joko nettiselaimella tai oman koneesi OneDrive-sovelluksella. Jos tarkoitukseksi on jakaa tiedostoja esim. työryhmän kesken niin silloin SharePointin työryhmäsivustojen dokumenttikirjasto on tehokkaampi vaihtoehto. Yksinyrittäjälle OneDrive riittää mainiosti tiedostojen tallennuspaikaksi.

 

Teams

 

Teams sopii mm. keskusteluihin, tiedottamiseen ja nettipalavereihin. Nettipalavereja varten tarvitset vähintään kuulokkeet ja mikrofonin.

 

Sharepoint

 

Ota käyttöön Sharepointin tiimisivustot ja luo työntekijöillesi omat tiimityöskentely-ympäristönsä. Tiimisivuston dokumenttikansioon pystyt tallentamaan tiedostoja esim. nettiselaimella tai Sharepoint-työpöytäsovelluksella, jolloin käyttäjäkokemus on samanlainen kuin käyttäisit yrityksen omissa tiloissa olevaa tiedostopalvelinta. Sharepoint mahdollistaa tiedostojen samanaikaisen muokkaamisen, jolloin useampi työntekijä pystyy muokkaamaan samaa tiedostoa samaan aikaan. OneDrive ja Sharepoint sisältää myös tiedostojen versionnin: Pystyt palauttamaan saman tiedoston vanhemman version.

 

Office 365 -työpöytäsovellukset

 

Office 365:n kautta saat ladattua käyttöösi tutut Office-työpöytäsovellukset, esim. Excelin, Wordin, Powerpointin, Publisherin jne. Voit käyttää Office-sovelluksia myös nettiselaimella.

 

O365-käyttöönotto

 

Suunnittelemme kanssanne O365-käyttöönoton, luomme yrityskohtaisen O365-hallintasivuston, liitämme verkkotunnuksenne siihen ja valitsemme sopivat palvelupaketit. Varmistamme, että käyttäjät saavat palvelut nopeasti ja luotettavasti käyttöönsä. Uusien palveluiden käyttöönotossa ja tuotantovaiheessa tuemme käyttäjiä nopeasti. O365-käyttöönotto, varsinkin jos käyttäjiä on vähänkin enemmän, kannattaa tehdä viikonlopun aikana, jolloin se häiritsee mahdollisimman vähän työntekijöiden työntekoa.

 

 


Solventum Oy, Paloahteenvahe 14, 26100 Rauma, puh. 040-727 4056,