ATK-palvelu Rauma

ATK-palvelu Rauma ajo-ohje

etusivu
palvelut
yhteystiedot
caset

 

 

 

 

 

 

 


 

ESIMERKKEJÄ TOIMEKSIANNOISTAMME

 

Työasemat

 

Hankimme kannettavat ja pöytätietokoneet. Asennamme ohjelmat ja annamme käyttäjille ohjelmisto- ja laitteistotukea.

 

Palvelimet

 

Asennamme palvelinlaitteistot, ylläpidämme ja uusimme olemassa olevaa laitekantaa. Pieneen yritykseen sopii hyvin esim. HP Microserver ja isompaan laitekaappiasennettava malli. Kaksi yksikköä korkeaan palvelinkoteloon saadaan mahtumaan jopa 24 kiintolevyä. Myös perinteisiä tornimalleja käytetään yhä. Ylläpitäjän varmistustaakkaa helpottamaan voidaan hankkia nauhakirjasto, jolloin päivittäisestä nauhojenvaihtotarpeesta ei tarvitse huolehtia.

 

Verkot

 

Toteutamme lähiverkon infrakaapeloinnit yhteistyössä palveluntarjoajien kanssa, asennamme palomuuri- ja kytkinlaitteet sekä toimiston tulostimet. Hoidamme internet-yhteydet ja käyttäjien etäyhteydet toimistolle. Rakennamme langattomat verkot. Langattomasta verkosta ei ole suoraa pääsyä yrityksen lähiverkkoon vaan ne erotetaan erillisiksi verkoiksi tietoturvan vuoksi. Langattomasta verkosta päästään yrityksen omaan lähiverkkoon etäkäyttöratkaisua hyväksikäyttämällä.

 

Konesalipalvelut

 

Toimiston koko palvelinkanta voidaan sijoittaa palvelinhotelliin, jolloin omasta konehuoneesta voidaan luopua. Tämä vaatii kuitenkin nopeat internet-yhteydet. Konesalista voidaan vuokrata tilaa myös yksittäiselle palvelimelle tai voidaan vuokrata koko laitekaappi.

 

Pilvipalvelut

 

Toteutamme Office 365 -sähköpostijärjestelmien käyttöönoton ja ylläpidon. Microsoftin O365-sähköpostipalvelu tehostaa sähköpostien lukua eri päätelaitteilla ja tuo mukanaan jaetut kalenterit. Jos yrityksessä on paljon etätyötekijöitä, silloin Skype for Business -pikaviestinsovelluksen käyttöönotto on perusteltua. Siitä näkee käyttäjien tilan esim. aktiivinen/poissa/kokouksessa. Skype for Business mahdollistaa pikaviestit, nettikokoukset ja käyttäjän tietokoneruudun jakamisen muille.

 

Etäratkaisut

 

Etäratkaisut voidaan toteuttaa palomuuriin integroidulla palvelinsovelluksella. Myös pienempiin toimistoihin tarkoitettuissa adsl-modeemeissa on jo etäpalvelinohjelmistomahdollisuus. Etäkäytön mahdollistava palvelin voidaan sijoittaa myös palomuurin taakse. Etäkoneille asennetaan erillinen etäkäytön mahdollistava vpn-ohjelmisto tai sitten pienemmissä toteutuksissa voidaan käyttää käyttöjärjestelmiin (Windows 7, 8, 10 ja Mac) jo valmiiksi sisäänrakennettua vpn-ohjelmistoa.

 

Virtualisointi

 

Toteutamme rautapalvelimien virtualisoinnit, jolloin useampaa virtuaalipalvelinta voidaan ajaa samassa laitteistossa. Virtuaalikoneiden varmistus on kätevää, sillä koko virtuaalipalvelin voidaan ottaa talteen ja tarvittaessa siirtää kokonaan toiselle palvelinalustalle. Virtuaalikoneiden ylläpito helpottuu sillä esim. ennen päivitystä voidaan ottaa talteen tämänhetkinen tilanne, ja jos päivitys epäonnistuu niin palautuminen on helppoa. Myös työasemat (kannettavat tietokoneet ja pöytäkoneet) voidaan virtualisoida. Virtualisoinnissa käytämme Vmware- ja Hyper-V -teknologioita.

 

IT-tuki

Avustamme käyttäjiä ohjelmistojen ja laitteistojen vikatilanteissa. Tukea annetaan etänä, mutta joskus asia vaatii paikalle tulon. Huolehdimme, että työasemissa on asianmukaiset laitteistoylläpitosopimukset voimassa ja hoidamme yhteydenpidon palveluntarjoajaan. Esim. HP-kannettaviin voi ostaa muutamalla kympillä takuulaajennuksen, joka mahdollistaa HP:n valtuutetun laitepalvelun paikan päällä. Etäkäyttömahdollisuudet, hyvät internet-yhteydet ja joustavat työajat mahdollistavat työn teon myös iltaisin. Olemme joustavia ja tuemme käyttäjiä tarvittaessa myös eri vuorokauden aikoina.

 


Solventum Oy, Paloahteenvahe 14, 26100 Rauma, puh. 040-727 4056,